tasteland

TASTELAND IPA

Økologisk Session IPA med et pift af havtorn

TASTELAND IPA

Brygning til Tasteland på Heartland

Tasteland IPA er en udsøgt økologisk Session IPA, der er brygget specielt til Heartlands kulinariske oase, Tasteland.

Denne IPA er dedikeret de nysgerrige og smagsinteresserede festivalgængere, der er ivrige efter at udforske øl og mad i al sin sanselighed. Med en moderat alkoholprocent på 4,5% fungerer den perfekt som en facilitator for samvær og dialog, helt i tråd med Tastelands primære mål om at fremme fællesskabet. 

Et andet vigtigt mål for Tasteland er at skabe en balance mellem lokale og globale tendenser, især med fokus på bæredygtighed, økologi og plantebaseret gastronomi - alt sammen uden at gå på kompromis med den gode smagsoplevelse.

tasteland

Havtornen er i hovedsædet

Med disse ambitioner i tankerne er Jacobsen Tasteland IPA blevet udviklet i tæt samarbejde med teamet bag Heartland, som blandt andet har bidraget med ideen om at tilføje havtornjuice.

Havtorn er en robust plante, der trives hvor andre planter ikke kan, og den tilbyder en helt unik sensorisk profil, frembragt af frugtkødets høje indhold af flavonoider og fedtsyrer.

Den har også være en af de centrale ingredienser i udviklingen af det nye nordiske køkken og madmanifestet fra 2004, som sidenhen har gået sin sejrsgang og har inspireret hele den kulinariske verden.

Bryg & smag

Tasteland IPA er brygget på en velafprøvet maltbase af to slags bygmalt og en hvedemalt der smagsmæssigt bidrager med en fin maltet sødme. Der anvendes Citra som bitterhumle, hvilket resulterer i en for øltypen moderat IBU på knap 30, der dog kan opleves en smule mere udtalt grundet tilsætningen af havtorn. Sidstnævnte bidrager i øvrigt også med en smule syrlighed.

Mod slutningen af gæringsprocessen tørhumles øllen med en blanding af de tre økologiske humlesorter Nelson Sauvin, Motueka og Citra. Disse humlesorter bidrager samlet set med en duftmæssig buket af stikkelsbær, hvide druer, frisk citrus og en anelse appelsin, der yderligere fremhæves af den tilsatte havtornsaft.

Udseendemæssigt minder Tasteland IPA med sin slørede orangegyldne farve og meget begrænsede skumkrone mere om en juice end en klassisk IPA, hvilket skyldes indholdet af havtorn, hvis indhold af fedtsyre har en hæmmende effekt på skumudviklingen. 

Passer godt til

Alt i det Tasteland-områdets overflod af madtilbud - med sin aromatiske profil og syrlige touch, er der et utal af mad-kombinationer dette øl vil spille bold med.

OM TASTELAND IPA

ØLTYPE

SESSION IPA

ALKOHOL

4,5 %

HUMLE

Citra, Nelson Sauvin, Motueka

MALT

Bygmalt, hvedemalt

FÅS PÅ

33 cl dåse og fadøl

SMAGSOPLEVELSE

SØDME

FYLDIGHED

BITTERHED

AROMA

Information

NÆRINGSINHOLD PER 100 ML

Energi: 38 kcal / 161 kJ

Fedt: 0,1 g

Heraf mættede fedtsyrer: 0 g

Kulhydrat: 3,1 g

Protein: <0,5 g

Salt: 0,02 g

INGREDIENSER

Vand, bygmalt*, hvedemalt*, havtorn juice (2%)*, humle*, kuldioxid og gær (*økologisk). 

FÅS PÅ

33 cl dåse - eksklusivt på Heartland Festival