saisonalabun

SAISON A LA BUN

Forfriskende upcyclet økologisk Saison med noter af nelliker, citrus og tropisk frugt.

SAISON A LA BUN

Hvad er Saison a la bun?

Jacobsen Saison à la Bun er en upcyclet økologisk Saison, brygget eksklusivt til REMA 1000 i samarbejde med Jalm&B.

I brygningen er der nemlig anvendt overskudsbrød fra Jalm&B, og til hver eneste færdigtappede øl er der tilsat hvad der svarer til en ottendedel surdejsbolle.

saisonprod

Brygget til og med mad

Saison a la Bun byder på en karakteristisk frisk og tør finish, der sikrer øllet læskende egenskaber. Samtidig har øllet den rette krop og fylde til at kunne matche et bredt spektrum af kulinariske oplevelser.

Øllet har desuden et forførende og forfriskende duftbillede af nelliker, citrus og tropisk frugt, der naturligt inspirerer til forskellige temaer.

Saison à la Bun anbefales varmt til grillet og ovnstegt kylling eller flæskesteg i en friskbagt surdejssandwich. Også friske salater med citrusdressing eller tropiske frugter som Papaya eller mango vil være et oplagt valg.

Endelig er det perfekt til det varme, krydrede køkken, såsom marokkanske, mellemøstlige og indiske gryderetter.

saisonjalm

Smagsoplevelse

Saison à la Bun er en let sløret, gylden Saison-øl med en luftig skumkrone.

Smagen er fyldig og blød med en let tørhed, der skaber en god balance uden stor efterbitterhed. Duftbilledet er forfriskende med noter af nelliker, citrus og tropisk frugt.

Upcycling højt på agendaen

Jacobsen Saison à la Bun er helt sin egen, men er faktisk det velsmagende resultat af et samarbejde mellem Jalm&B, Husbryggeriet Jacobsen og REMA 1000.

Alle tre parter deler en fælles målsætning om at reducere madspild. Ved at bruge rester af overskudssurdejsboller fra Jalm&B udnyttes et emne, der ofte ville gå til spilde, da Jalm&B kun arbejder med økologiske råvarer og ikke anvender kunstige tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler.

Med dette samarbejde får en del af disse boller nyt liv som en integreret ingrediens i vores lækre øl. Hver øl indeholder, hvad der svarer hvad der svarer til en ottendedel bolle.

Kompromisløs kvalitet og smag

Brygmester Bjarke Bertelsen er stærkt engageret i målsætningen om at mindske madspild, men som brygmester og ansvarlig for bryghuset, har han naturligvis også andre vigtige hensyn at tage, ikke mindst sikring af god kvalitet og smag.

For ham er det afgørende at øllet er sensorisk perfekt, så folk kan nyde øllen både i smagen og med samvittigheden, ellers fejler missionen. Efter lidt indledende research valgte Bertelsen at tage udgangspunkt i øltypen Saison, der som type har rod i det nøjsomme vallonske bondekøkken, men som derudover også nyder stor respekt hos især det øl og madinteresserede publikum.

Som base har Bertelsen valgt en økologisk maltskrå bestående af bygmalt, hvedemalt og rugmalt. Overskudsbrødet tilsættes efterfølgende under mæskningen, så det integreres med malten og bidrager med både smag, tekstur og forgæringsbart materiale.

Her er det særligt vigtigt at nævne, at brødets gelatinerede kulhydrater påvirker øllets fyldeoplevelse positivt med en blød fylde, selvom øllet som udgangspunkt er ganske tørt. Der tilsættes kun en smule økologisk humle i urtkogningen, da ønsket er at lande på en moderat bitterhed omkring 28 IBU.

Øllen gæres med en Saison-gær, der sikrer en mangfoldighed af sofistikerede smags- og duftprofiler, der især rummer tydelige noter af kryddernelliker og hvid peber, tæt fulgt af et strejf af tropisk frugtighed.

Dette duftbillede løftes dog yderligere af den efterfølgende tørhumling med ganske store mængder økologisk Citra og Mosaic humle. Disse bidrager med et meget markant og lækkert citrusagtigt præg.

saisonsandwich

Går godt til...

Saison a la Bun passer godt til en bred vifte af retter, herunder ikke mindst grillet og ovnstegt kylling og flæskesteg i en god surdejssandwich.

Den er også velegnet til dampet fisk eller skaldyr som muslinger og rejer. Friske salater med citrusdressing eller en salat med tropiske frugter som Papaya eller mango kunne også være et oplagt valg.

Endelig er den god til det varme, krydrede køkken i stil med marokkanske, mellemøstlige og indiske gryderetter.

OM SAISON A LA BUN

ØLTYPE

DRY-HOPPED RYE SAISON

ALKOHOL

5,5 %

MALT

Pilsnermalt (økologisk), Hvedemalt (økologisk), Rugmalt (økologisk) og Økologisk surdejs-hvedebrød

HUMLE

Økologisk Citra, Økologisk Mosaic, Økologisk Perle

FÅS PÅ

44 cl dåse - eksklusivt i REMA 1000

SMAGSOPLEVELSE

SØDME

FYLDIGHED

BITTERHED

AROMA

Information

NÆRINGSINHOLD PER 100 ML

Energi: 45 kcal / 190 kJ

Fedt: <0,5 g

Heraf mættede fedtsyrer: <0,5 g

Kulhydrat: 3,4 g

Protein: <0,5 g

Salt: 0,02 g

INGREDIENSER

Vand, bygmalt*, rabarber pulp*, hvedemalt*, kuldioxid, humle*, gær, mælkesyrekultur (*Økologisk).

FÅS PÅ

44 cl dåse - eksklusivt i 7-Eleven