Brygmester Bjarke Bertelsen er stærkt engageret i målsætningen om at mindske madspild, men som brygmester og ansvarlig for bryghuset, har han naturligvis også andre vigtige hensyn at tage, ikke mindst sikring af god kvalitet og smag.
For ham er det afgørende at øllet er sensorisk perfekt, så folk kan nyde øllen både i smagen og med samvittigheden, ellers fejler missionen. Efter lidt indledende research valgte Bertelsen at tage udgangspunkt i øltypen Saison, der som type har rod i det nøjsomme vallonske bondekøkken, men som derudover også nyder stor respekt hos især det øl og madinteresserede publikum.
Som base har Bertelsen valgt en økologisk maltskrå bestående af bygmalt, hvedemalt og rugmalt. Overskudsbrødet tilsættes efterfølgende under mæskningen, så det integreres med malten og bidrager med både smag, tekstur og forgæringsbart materiale.
Her er det særligt vigtigt at nævne, at brødets gelatinerede kulhydrater påvirker øllets fyldeoplevelse positivt med en blød fylde, selvom øllet som udgangspunkt er ganske tørt. Der tilsættes kun en smule økologisk humle i urtkogningen, da ønsket er at lande på en moderat bitterhed omkring 28 IBU.
Øllen gæres med en Saison-gær, der sikrer en mangfoldighed af sofistikerede smags- og duftprofiler, der især rummer tydelige noter af kryddernelliker og hvid peber, tæt fulgt af et strejf af tropisk frugtighed.
Dette duftbillede løftes dog yderligere af den efterfølgende tørhumling med ganske store mængder økologisk Citra og Mosaic humle. Disse bidrager med et meget markant og lækkert citrusagtigt præg.