Neighborhood IPA er brygget på en relativt enkel og nøje afstemt maltsammensætning, bestående af økologisk pale malt, hvedemalt og en smule pilsnermalt. Disse tre malte giver både mælkesyrebakterierne og gæren rigeligt at arbejde med, uden at gøre øllet unødigt tungt og fyldigt.
Alle de tre malte er ganske lyse, hvilket sikrer, at øllet kan danne det perfekte lærred for rabarbernes smukke farvespil og forfriskende aromaer.
Øllets læskende, men også ganske komplekse syrlighed hænger ikke overraskende delvist sammen med tilsætningen af rabarber, der fra naturens hånd indeholder både oxalsyre og æblesyre.
Da disse syrer i større mængder, kan virke lidt for astringerende og snerpende, har vores brygmester valgt at lade hovedparten af øllets syrlighed komme fra en kontrolleret forsuring med mælkesyrebakterier.
Det giver en mere ren og frisk syrlighed. Dertil kommer at den økologiske rabarber er tilsat over to omgange, både under mæskningen og i slutningen af urtkogningen, hvorved indholdet af oxalsyren mindskes noget i mødet med brygvandets mineralske indhold, herunder ikke mindst calcium.