EXPERIMENTAL #007

EXPERIMENTAL #007

Frugtig IPA med en frisk og markant duft af passionsfrugt, let syrlighed og afdæmpet efterbitterhed.

BRYGNINGEN AF EXPERIMENTAL #007

Passion Fruit IPA er en eksemplarisk Frugt IPA med en frugtmoden og særdeles læskende profil. Øllet kendetegnes ved sin markante duft af passionsfrugt, der komplementeres af friske nuancer af mango, ananas og diverse citrusfrugter, der tilsammen fuldender det tropiske tema.

Øllets visuelle appel er både indbydende og tørst-fremkaldende, ikke mindst på grund af den let slørede orangegyldne farve, der vækker mindelser om tropisk juice. Den fyldige og ganske vedholdende skumkrone levner dog ingen tvivl om, at Passion Fruit IPA vitterligt er øl, og tilmed øl, når det er bedst.

I brygningsprocessen tilføjes Galaxy humle og dertil en passionsfrugtjuice henimod slutningen af gæringen. Begge disse bidrager til at forstærke den passionsfrugtige karakter i øllet. Men denne duft får ikke lov til at stå alene, da øllet til slut tørhumles med endog meget generøse mængder af de amerikanske humlesorter Azacca™ og Sabro, der løfter friske smag og duft med elementer af tropisk frugt.

Resultatet er en ypperlig og særdeles forfriskende IPA med en snert af frugtig syrlighed, en rund og blød frugtmoden fylde, samt en subtil og særdeles velbalanceret efterbitterhed i afslutningen. Alt i alt en udsøgt drikkeoplevelse for både de inkarnerede humlefans, men også det eller normalt foretrække mere balancerede og frugtige øl.

exp7

exp7

Passer godt til:

Nyd det sammen med en frisk salat med feta eller mild gedeost. Det er også en fremragende ledsager til dampede muslinger, fisk eller lignende, hvor øllets friskhed virkelig kommer til sin ret. Prøv den også til frugt- og bær-baserede desserter f.eks. nye jordbær med fløde.

OM EXPERIMENTAL #007

ØLTYPE

Fruit IPA

ALKOHOL

5,5 %

MALT

Pilsnermalt, hvedemalt

HUMLE

Azacca™, Sabro og Galaxy

FÅS PÅ

Fadøl

INFORMATION

NÆRINGSINHOLD PER 100 ML

Energi: 48 kcal / 200 KJ
Fedt: 0 g
Heraf mættede fedtsyrer: 0 g
Kulhydrat: 3,9 g
Heraf sukkerarter: <0,5 g
Protein: 0,4 g
Salt: 0 g

INGREDIENSER

Vand, Hvede Malt, Dextrose,
Druepresserest, Kuldioxid, Humle