BRYGNINGEN AF EXPERIMENTAL #003
Vi har brygget en drønlækker pilsner, hvor det helt særlige er at al bygmalten er erstattet af hvedemalt. Der er således tale om en pilsnerøl brygget 100 % på hvedemalt.
Bygmalt er ellers den mest udbredte malt til ølbrygning. Men med klimaforandringer i sigte, kan det i fremtiden blive sværere at dyrke byg, og dermed sværere at lave øl. Carlsberg laboratoriet forsker derfor i at finde gode alternativer til bygmalten, og her fandt de frem til hvedemalt.
Derfor har vi brygget en pilsner hvor hvedemalt har hovedrollen. Ved at udelade bygmalten, men stadigvæk bruge en pilsnergær, har vi skabt en øl helt for sig selv. Den er letdrikkelig og smager sprød og blød med en lav bitterhed og stor mundfølelse. Når du lugter til den, får du den bananduft som du måske kender fra hvedeøl, samt en aroma af tropiske frugter.
Kort sagt: Alt det bedste fra hvede serveret i en super velsmagende pilsner.
Prøv et glas på 100% hvedemalt og smag, at uanset hvad fremtiden bringer, så er der stadig fremragende øl.