bloom

BLOOM EXPERIMENT #001

Frisk og syrlig øl med en distinkt aroma af rabarber og røde bær

BLOOM EXPERIMENT #001

Frisk og syrlig øl

Jacobsen Bloom Experiment #001 er skabt i et kreativt samarbejde med Bloom Festival, Danmarks mest populære videnskabsfestival.

Siden den første afholdtes i 2015, er festivalen blevet en årlig tradition, der hylder videnskaben i Søndermarkens idylliske omgivelser. 

Med Carlsbergfondets støtte tilbyder festivalen et mangfoldigt program af gratis aktiviteter, fra inspirerende foredrag og debatter til naturvandringer og koncerter, alt sammen akkompagneret af den særlige festivaløl fra Jacobsen.

bloom

Brygproces

Jacobsen Bloom Experiment #001 er primært brygget på pilsnermalt, men beriges under mæskeprocessen med et rødt støv udvundet af rød byg, der er særlig rig på naturlige plantefarvestoffer, såkaldte antocyaner.

Selvom disse har potentiale til at give øllet en rødlig farve, er det ikke hovedformålet med tilsætningen. Det er derimod antocyanernes indvirkning i gæringsprocessen, der via biotransformation sikrer de unikke og meget forførende dufte af rabarber og røde bær.

Jacobsen Bloom Experiment #001 skiller sig ud med sin innovative brygteknik. Øllet er især bemærkelsesværdigt ved fraværet af humle, da der hverken er tilsat humle i urtkedlen eller senere som tørhumling.

Det syrlige præg opnås ved hjælp af en såkaldt urt kedel-forsuring, hvor en Lactobacillus kultur sænker pH-værdien til 3,6 efter en dags inkubation ved 35 grader. 

Efterfølgende neutraliseres bakterierne ved opvarmning, og en særlig gærstamme transformerer det resterende sukker til en alkoholprocent på blot 3,8.

Smag, aroma og duft

Jacobsen Bloom Experiment #001 fremstår med en indbydende gylden let sløret farve. Øllet skænker et hvidt fyldigt, dog ikke særligt langlivet mousserende skum.

Det byder på en unik smagsoplevelse med en potent reference til rabarber, røde og sorte bær, samt strejf af hyben.

Smagen er frisk og syrlig, helt uden bitterhed, og ganske enkelt perfekt til at slukke tørsten enten før, under eller efter Bloom Festivalens mange faglige indslag.

OM BLOOM EXPERIMENT #001

ØLTYPE

SOUR

ALKOHOL

3,8 %

MALT

Bygmalt, rød byg

HUMLE

Ingen humle tilsat

FÅS PÅ

33 cl dåse - på Bloom Festival

SMAGSOPLEVELSE

SØDME

FYLDIGHED

BITTERHED

AROMA

Information

NÆRINGSINHOLD PER 100 ML

Energi: 29 kcal / 121 kJ

Fedt: 0 g

Heraf mættede fedtsyrer: 0 g

Kulhydrat: 1,9 g

Protein: 0,2 g

Salt: -

INGREDIENSER

Vand, BYGMALT, RØD BYG, kuldioxid

FÅS PÅ

33 cl dåse - eksklusivt på Bloom Festival