Jacobsen Midday Mild den perfekte kombination af fyldig, rig smag og lav alkohol
Stemningen og hyggen om det gode frokostbord kalder bare på en øl. Øltypen mild ale har rødder i den britiske ølkultur, hvor man værdsatte øl med et relativt lavt alkoholindhold til frokost og hverdagens pauser. Vores Midday Mild har trods sin begrænsede alkoholprocent en stor fyldig smag – og dermed perfekt til en øl midt på dagen eller i andre situationer, hvor det er smagen – og ikke er alkoholen, der skal pirre sanserne og nysgerrigheden.
Jacobsen Midday Mild har en stor, dyb kompleks maltsmag med kraftfulde noter af chokolade, kaffe og brændt karamel. Den har et cremet munddække, der øger oplevelsen af fylde og smag takket været anvendelsen af havre og rugmalt i maltskråen.
Duften er ligeledes veludviklet med fine underspillede referencer til tobak, vanilje og cedertræ, dels frembragt af de anvendte humlesorter East Kent Goldings, Sovereign og Phoenix og dels fra den to-strengede engelske overgær med oprindelse i bryggeriet Tetley’s i Leeds.
Jacobsen Midday Mild er selvfølgelig oplagt til tærter og pies eller stuvninger og simreretter.
Men også lette stegeretter som hakkebøf, frikadeller og mørbradbøffer. Det plantebaserede køkken med bønner, linser og supper eller ovnbagte og purérede rodfrugter akkompagneres også flot af Middays Milds dybe maltsmag.
Øltypen ”mild ale” har været en institution i den britiske ølkultur i mere end 100 år. Som regel har der været tale om en alkoholsvag øl med god fylde og smag. Af samme årsag var den en favorit blandt fabriks- og minearbejdere, der trængte til en forfriskning i en ”session” eller efter arbejdstid.
I Yorkshires minebyer og i de store industribyer Birmingham og Manchester udviklede mild ales sig ligefrem til at blive den mest solgte øltype på pubberne. Under 1960’ernes højkonjunkturer blev øltypen dog udskiftet med de dyrere, men mere prestigefyldte pilsnerøl og bitters.
Vand, bygmalt, hvedemalt, kuldioxid, humle, grapefrugt og gær
Allergener: Bygmalt, hvedemalt
Energi: 41 kcal
Energi: 171 KJ
Fedt: 0 g
Heraf mættede fedtsyrer: 0 g
Kulhydrat: 4,5 g
Heraf sukkerarter: -
Protein: 0,7 g
Salt: -