Ramsløgsmayo
Syltede rødløg
Små syltede løg
Bring lagereddike, vand og sukker i kog i en gryde, og kom laurbær og peberkorn ved. Overhæld løgene med den varme syltelage. Lad dem trække min. 1 time, gerne længere.
Ramsløgsmayo
Blend ramsløg med olie til en glat masse, lad den køle let af. Pisk æggeblomme, sennep, eddike og salt jævnt i en skål. Pisk ramsløgsolien i i en tynd stråle under konstant piskning. Forsæt, til du har en god, tyk konsistens. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft. Kom mayoen på en sprøjtepose.
Tag inderlåret fra køl, og lad det temperere. Krydr med salt og peber. Grill eller steg det i 4-5 min. på hver side. Det skal gerne være ca. medium-rare. Lad det trække i 5 min., inden det skæres i tynde skiver.
Smør rugbrødet med smør, og fordel lidt friséesalat. Anret kalven på brødet, sæt toppe af ramsløgsmayo, og top med syltede løg og friske urter.
Jacobsen Extra Pilsner er en af Husbryggeriets klassiske øl. Dens kraftige bitterhed og høje fylde betyder, at den forstår at slukke tørsten og til en god ledsager til mange tungere madretter.