Vask skorzonérødderne grundigt, så alt jord kommer af. Skræl dem herefter helt rene.
Kom i koldt vand undervejs, ellers kan de tage farve og blive brune.
Skær rødderne ud i 12 små, pæne stykker. Sørg for, at de er nogenlunde lige store.
Kom lidt vand i en gryde, tilsæt salt og bring i kog. Kom skorzonérødderne i og kog dem let møre. Lad dem koge ca. 10 minutter. Løft rødderne op fra vandet og lad dem dampe helt af.
Krydr skorzonérødderne med salt og peber. Rul en skrive røget laks om hvert stykke og anret pænt på et lille fad. Pluk dild og fordel om rødderne.
Servér med en let og forfriskende øl, der ikke overskygger maden.
Jacobsen Weissbier er let syrlig og sødmefuld. Og så er den fortræffeligt forfriskende. Den er oplagt til små retter med charcuteri, friske salater samt fisk og skaldyr.