Syltede rødløg
Brød
Hummerfyld og anretning
Syltede rødløg
Start i god tid med rødløgene, som skal sylte i minimum et par timer og gerne i ugevis. Skræl løgene og skær dem i både. Bring en gryde med vand i kog og kog rødløgsbådene et par minutter. Tag dem så op og læg dem i et patentglas. Hæld den kolde eddike på og lad løgene sylte indtil de skal bruges.
Brød
Lun sødmælken til den er håndvarm. Smuldr gæren heri og rør rundt til den er opløst. Tilsæt sukker, salt og smør. Når smørret er smeltet tilsættes melet under omrøring (helst på en røremaskine) og dejen æltes i 10 minutter. Rul dejen i 8 lige store pølser og pres dem så flade du kan med hånden. Lad dem efterhæve på en bageplade i 30 minutter.
Pensl med sammenpisket æg og bag brødene i en forvarmet ovn på 200 grader i 12-15 minutter.
Hummerfyld
Slagt hummerne ved at lægge et snit igennem hovedet på dem. Kog 3 liter vand op i en gryde og tilsæt en stor håndfuld salt. Læg hummerne i det kogende vand og kog dem i 4-6 minutter afhængig af størrelsen.
Tag hummerne op og læg dem i et isbad bestående af koldt vand og isterninger. Bræk kløerne af ved leddet. Kog kløerne i yderliger 1-2 minutter og læg dem op i isbadet.
Flæk kødet ud af skallerne og fjern strengen i halen. Vær opmærksom på, at du får fjernet alle skallerne. Skær hummerkødet i mundrette stykker og vend det sammen med mayonnaisen.
Anretning
Flæk de lune brød og læg et blad salat i hver. Læg hummerfyldet og lidt syltet rødløg ovenpå salaten. Pynt til sidst med fintsnittet purløg.