Rejemad
Tatar
Kartoffelmad
Sommersalat
Rejemad
Lav tynde strimler med kartoffelskræller af de grønne asparges og læg dem i iskoldt vand – lad dem gerne stå i køleskabet i 30 minutters tid. Når rejemaden skal laves, duppes asparges-strimlerne tørre på et stykke køkkenrulle. Smør brødet og fordel rejerne. Fordel mayonnaise og aspargesstrimler, og krydr med kørvel, en smule salt og peber. Servér med citron.
Tatar
Smør rugbrød. Den friskhakkede tatar samles og deles i fire portioner. Saml til små bøffer som passer til rugbrødet og lav gitter-mønster med tung kniv. Læg på rugbrød, krydr med salt og peber og fordel øvrige ingredienser.
Sommersalat
Rør rygeost sammen med lidt fløde og skyr til god konsistens, smag til med salt, peber. Vend agurk, tomat samt radiser i (gem lidt af hver til sidste drys).
Kartoffelmad
Smør rugbrød og fordel kartoflerne på brødet. Top med sommersalat og drys med purløg.
Det danske frokostbord – i særdeleshed det traditionelle og udsøgte sildebord – får perfekt modspil af den velhumlede Jacobsen Extra Pilsner.