Flæskesvær
Malt-mayo
Flæskesvær
Fyld en gryde med koldt vand og tilsæt lidt salt. Tjek flæskesværene igennem for eventuelle stempelmærker eller andet. Kom derefter i vandet og sæt på komfuret. Bring det i kog og lad det simre i ca. 20 minutter.
Skum gerne urenheder af undervejs. Fjern så gryden fra varmen og tag flæskesværene op. Dryp dem helt af, så de bliver tørre igen.
Læg bagepapir i et ildfast fad og kom sværene heri. Stil fadet i ovnen ved 220 grader og steg dem ca. 15-20 minutte,r så de soufflerer rigtigt op og bliver helt gyldne og sprøde.
Tag ud og drys med salt og friskkværnet peber.
Malt-mayo
Kom mayonnaise i en skål og tilsættes både chili og malt. Krydr med salt og peber. Pisk godt sammen, så alt bliver fordelt helt glat.
Fyld mayo'en i en lille skål og servér ved siden af flæskesværene.
Lad fx Jacobsen Pale Ale følge retten. Med sit forfriskende sprøde humlebid er den en fortrinlig ledsager til de sprøde, salte svær.
Jacobsen Pale Ale er en af Husbryggeriets læskende og drikkevenlige øl. Øllen går rigtig godt i spænd med fx wok, asiatisk street food og velsmagende, fed mad.