”Øllebrød”
Nøddetuille
Ved servering
”Øllebrød”
Smelt smørret, og lad det brune en smule. Smuldr rugbrødet ned i smørret, og lad det stege let. Kom sukker og porter ved, og lad det koge/stege, til væsken er næsten kogt væk, og rugbrødet er let karamelliseret. Drys med flagesalt.
Nøddetuille
Smelt smørret i en gryde, og lad det brune en smule. Kom flormelis og mel i. Rør det godt sammen. Tilføj vand, til konsistensen er lettet en smule. Smør dejen tyndt ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel hasselnødderne over, og pres dem lidt ned i dejen. Sæt pladen i ovnen i 8-10 min. ved 180 grader afhængig af tykkelsen på tuillen. Vær opmærksom på, at de vil flyde ud. Når de er gyldne, tages de ud.
Ved servering
Anret det karamelliserede rugbrød på en tallerken, top med halverede brombær, en kugle is og til sidst tuilles.
Jacobsen Porter er en traditionel overgæret porter med dybde i både smag og aroma. Den tørverøgede malt fra danske Stauning Whisky beriger med en elegant kompleksitet.